Oproep aan eigenaren

Eén van de doelstellingen van onze stichting is het inventariseren en documenteren van de werken van Willem van Althuis. Het bestuur van de stichting is al geruime tijd bezig met het inventariseren van het werk van de Heerenveense kunstschilder. Een groot deel van de werken heeft Willem van Althuis zelf gedocumenteerd maar een deel is “buiten beeld” geraakt bijvoorbeeld door verkoop of verhuizing. Veel eigenaren zijn intussen al gevonden. Maar nog niet alle. Als u eigenaar bent van een werk van Willem van Althuis roepen wij u op om contact op te nemen met de stichting.

De stichting wil graag op de hoogte blijven van de eigendomssituatie van een schilderij. Niet alleen in geval van verkoop maar ook door bijvoorbeeld schenking of vererving.

Een eerste contact kunt u leggen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien het mogelijk is wilt u dan een afbeelding van het werk en in ieder geval uw telefoonnummer meezenden?
Na uw e-mailbericht nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak te maken.

 

Wij zijn geïnteresseerd in “uw verhaal”

Uiteraard bedoelen we hiermee uw verhaal in relatie tot het werk wat u in bezit heeft. Bijvoorbeeld hoe heeft u dat verkregen? Heeft u het rechtstreeks van de schilder gekocht en wat was uw ervaring bij deze ontmoeting? Heeft u uw doek via een tussenpersoon gekocht? Waarom werd u “gegrepen” door het doek?

Kortom wij hebben belangstelling in de wijze waarop u uw schilderij beleefd, uw “verhaal”. U kunt uw verhaal naar ons mailen, maar ook toevoegen aan ons gastenboek.

 

Wat mag u van ons verwachten

Nadat wij contact met u gelegd hebben en uw werk hebben gedocumenteerd willen wij deze graag opnemen in het digitale archief van de stichting op deze website.

U ontvangt een inlogmogelijkheid op de website om eigen gegevens te kunnen onderhouden. Tevens bieden wij de mogelijkheid om u abonneren op een digitale nieuwsbrief waarmee wij u op de hoogte houden van ontwikkelingen over het werk van de kunstenaar en werkzaamheden van de Willem van Althuis Stichting. Uw e-mailadres is hierbij voor de stichting van wezenlijk belang.

 

Verkoopbemiddeling

Indien u een schilderij van Willem van Althuis wilt verkopen dan kunnen wij hierbij bemiddelen. Wij kunnen andere eigenaren via onze nieuwsbrief informeren en contacten tussen verkoper en potentiële kopers tot stand brengen. Ook kunt u de afbeelding en de gegevens van het betreffende schilderij op onze website publiceren.

 

Eigendommen van de stichting

Het stichtingsbestuur zal zich inspannen om schilderijen die door aankoop, schenking of legaten in eigendom zijn verkregen permanent ten toon te stellen op publieke plaatsen.